Home > Den analyserende artikel > 6. Testamentet

Print Friendly, PDF & Email

6. Testamentet

Hvad træner du?

Du træner at skrive sammenhængende om en medietekst – i dette tilfælde dokumentarfilmen ”Testamentet”. I denne opgave er der fokus på, hvordan de filmiske virkemidler er med til at understøtte skildringen af personer og miljø.

Hvordan gør du?

Du skal starte med at se filmen (http://filmcentralen.dk/alle/film/testamentet). Undervejs skal du holde godt øje med de filmiske virkemidler og notere minuttal, så du kan vende tilbage til de interessante steder i filmen, når du skal skrive.

Du kan finde en beskrivelse af de filmiske virkemidler her

Du skal fx holde øje med følgende virkemidler: – lyd – billedbeskæring – kamerabevægelse – klipning – stemningsskabende klip (dvs. klip/scener, der kommentarer eller understreger fx personskildringen)

Skriv nu en sammenhængende tekst med fokus på person- og miljøskildring i filmen. Hvordan er de filmiske virkemidler med til at understøtte person- og miljøskildringen i filmen? Du skal undervejs henvise til filmen i parentes med minuttal. Husk, at din modtager ikke kender filmen. Derfor er det nødvendigt at forklare og beskrive de scener/klip, du skriver om. Teksten skal skrives til en blog om dokumentarfilm.

Når du er færdig med at skrive, skal du huske at læse korrektur og have fokus på stavning, formuleringer, tegnsætning og formidling til modtageren.

Hvad har du lært?

Skriv 5-10 linjer om, hvad der er svært ved at skrive en medieanalyse.